Breaking News:

Ucapan Sungkem

Begini Ucapan Sungkem Lebaran Idulfitri 2021 Bahasa Jawa Krama Inggil

Berikut ini ucapan sungkem Idulfitri atau Lebaran 2021 dalam bahasa Jawa Krama Inggil.

Penulis: Wahyu Ardianti Woro Seto | Editor: abduh imanulhaq
IST
Presiden Soeharto menerima sungkem dari Ibu Tien Soeharto pada Lebaran Idulfitri 1 Syawal 1415 Hijriah, 3 Maret 1995 

TRIBUNJATENG.COM- Berikut ini ucapan sungkem Idulfitri atau Lebaran 2021 dalam bahasa Jawa Krama Inggil.

Lebaran adalah momentum yang tepat untuk saling bermaafan.

Di berbagai daerah di Jawa Tengah dan Jawa Timur terdapat pula tradisi sungkeman.

Baca juga: Ucapan Idul Fitri Lebaran 2021 Dalam Bahasa Indonesia, Arab, Inggris dan Jawa Dibagikan WA IG FB

Baca juga: 15 Ucapan Idul Fitri Lebaran 2021 dalam Bahasa Arab Cocok untuk WA, IG, FB dan Twitter

Berikut ucapan sungkeman Lebaran idulfitri dalam bahasa Jawa inggil:

1. Kulo ngaturaken sugeng riyadi lan nyuwun pangapunten dumatheng sedoyo kelepatanipun lan klenta klentinipun kulo

2. Kulo sowan wonten ing ngarsanipun Bapak/Ibu. Sepisan, nyaos sembah pangabekti mugi katur ing ngersanipun Bapak/Ibu. Ongko kalih, mbok bilih wonten klenta-klentunipun atur kulo saklimah, tuwin lampah kulo satindak ingkah kulo jarang lan mboten ndadosaken sarjuning panggalih. Mugi Bapak/Ibu kerso maringi agunging samudro pangaksami. Kulo suwun kaleburna ing dinten riyadi puniko lan ingkang putra nyuwun berkah soho pangestu

3. Ngaturaken sembah pangabekti kawula Sepinten kalepatan kula ingkang mboten angsal idining sarak, dalem nyuwun pangapunten. Mugi lineburo ing dinten riyaya punika

4. Kulo ngaturaken sembah ngabekti dhateng panjenengan, ugi nyuwun pangapunten ing sadeleme manah dumateng sedaya agengipun kelepatanipun tindak tanduk ingkang katingal menapa mboten katingal. Mugi mugi Allah nglebur dosa kulo lan panjenengan ing dinten riyaya meniko

Ucapan idulfitri bahasa Jawa

Ucapan selamat idulfitri atau Lebaran 2021 dalam bahasa Jawa.

Halaman
1234
Sumber: Tribun Jateng
Ikuti kami di
KOMENTAR

BERITA TERKINI

© 2021 TRIBUNnews.com Network,a subsidiary of KG Media.
All Right Reserved