Breaking News:

Kabar Saiki

Mahasiswa Telkom University Bandung Nyiptakake Gelang Pendeteksi Tsunami

Mahasiswa lan dosen saka Telkom University Bandung nyiptakake gelang pendeteksi tsunami lan diklaim isa ngganteni alat pendeteksi sing wis ana.

TRIBUNJATENG.COM, BANDUNG - Mahasiswa lan dosen saka Telkom University Bandung nyiptakake gelang pendeteksi tsunami.

Gelang sing digawe saka sensor ultrasonik iki, diklaim bisa ngganteni alat pendeteksi sing wis ana yaiku buoy.

Gelang pendeteksi tsunami iki digawe dening rombongan, yaiku pitu mahasiswa lan siji dosen saka Program S1 Studi Teknik Telekomunikasi, Fakultas Teknik.

Para anggota tim yaiku mahasiswa Yasyfa Rifiani Putri, Muhamad Ridwansyah, Nur Rizki Rahmatulloh, Reyhan Fajar Nasution lan dibimbing dening dosen Harfan Hian Ryanu.

Baca juga: Ana Trik Verifikasi Wajah Driver Nganggo Topeng, Iki Tanggepane Gojek

Baca juga: Kuliner Legendaris Semarang Tahu Pong Karangsaru

Baca juga: Rame Kabar BSU Guru Honorer Cair September 2021, Iki Pamanggihe Kemendikbud 

Baca juga: Kepala OJK Jember Njajal Pinjol, Nemokake Praktik Apus-apus, Bunga Dhuwur Nganti Tampane Dhuwit Beda

Kapethik saka Kompas.com, ketua tim Yasyfa Rifani Putri crita wilayah Indonesia sing akeh wisata bahari lan nduweni potensi gedhe anane tsunami dadi sebab dheweke lan kanca-kancane nggawe alat iki.

Ngenani konsep gawene alat pendeteksi tsunami, critane Yasyfa, kui nggawa teknologi Long Range (Lora) jenenge Gelora sing manfaatake glombang frekuensi 921 nganti 923 MHz.

Cara kerjane, sensor ultrasonik sing dadi alat ukur jarak surut banyu pinggir segara dikirim ning gateway nganggo teknologi Lora.

“Kami membuat alat pendeteksi tsunami versi kami sendiri dengan menggunakan sensor ultrasonik dalam mengukur jarak penyurutan permukaan air.

Hasil ukur tersebut lalu dikirim menuju gateway menggunakan teknologi Lora," ujare, Jumat (17/9/2021).

Banjur gateway nerusake data server kanggo monitoring.

Halaman
12
Sumber: Kompas.com
Ikuti kami di
KOMENTAR

BERITA TERKINI

© 2021 TRIBUNnews.com Network,a subsidiary of KG Media.
All Right Reserved