Breaking News:

Kabar Saiki

Geger Iwak Toman ing Desa Sabrang Lor Klaten Ditawa Nganti Yutanan, Iki Jawabe LIPI

Lembaga Ilmu Pengetahuan Indonesia utawa LIPI melu nanggepi iwak toman sing ditemokake warga Desa Sabrang Lor, Kecamatan Trucuk, Kabupaten Klaten.

Penulis: Muhammad Khoiru Anas | Editor: abduh imanulhaq

TRIBUNJATENG.COM, KLATEN - Lembaga Ilmu Pengetahuan Indonesia utawa LIPI melu nanggepi iwak toman sing ditemokake warga Desa Sabrang Lor, Kecamatan Trucuk, Kabupaten Klaten.

Iwak raksasa sing ditemokake sakwise penemuan trowongan Landa lan bulus utawa labi-labi iki, pirang dina kepungkur sempet gawe geger, merga dinyang nganti yutonan.

Kapethik saka Kompas.com, Haryono Ahli Peneliti Utama Bidang Ikan saka LIPI, iwak  toman iki jinise melu kelompok iwak gabus.

Saka klasifikasine yaiku ordo Anabantifromes lan famili Channidae saka spesies Channa micropeltes.

Baca juga: KUA Jebres Solo Nduwe Program Layanan Biro Jodho, Mahar nganti Rabi Gratis

Baca juga: Gara-gara Nganggo Masker Bathok Klapa, Sawijine Tukang Parkir ing Bali Kena Push Up Satpol PP

Baca juga: Rante Raksasa Ditemokake ing Kelurahan Triharjo Bantul Yogyakarta, Praduga Tinggalane Landa

Baca juga: Warga Desa Sabranglor Kabupaten Klaten Geger, Ana Trowongan Ngisor Lemah Praduga Tinggalane Landa

Haryono ngendika, iwak toman ngandhut gizi sing padha karo iwak liyane.

Nanging tambahane, iwak toman ngandhut albumin, sing nduweni manfaat kanggo kesehatan.

Tuladhane kaya ta wong sing bar operasi, yen ngonsumsi iwak kaya ngene iki isa marakake cepet mari.

"Kandungan gizi tidak berbeda jauh dengan ikan lain, namun ikan ini mengandung albumin yang sangat berguna untuk kesehatan.

Misalnya yang baru operasi atau untuk mempercepat kesembuhan," ujare, Kamis (9/9/2021).

Haryono nerusake, ukuran iwak toman dawane isa nganti 130 centimeter lan bobote nganti 20 kilogram.

Halaman
12
Sumber: Kompas.com
Ikuti kami di
KOMENTAR

BERITA TERKINI

© 2021 TRIBUNnews.com Network,a subsidiary of KG Media.
All Right Reserved