Breaking News:

Kabar Saiki

Kepala OJK Jember Njajal Pinjol, Nemokake Praktik Apus-apus, Bunga Dhuwur Nganti Tampane Dhuwit Beda

Kepala Otoritas Jasa Keuangan utawa OJK Jember, Hardi Rofiq nemokake praktik apus-apus sing dilakokake jasa pinjaman online utawa pinjol sing ilegal.

TRIBUNJATENG.COM, JEMBER - Kepala Otoritas Jasa Keuangan utawa OJK Jember, Hardi Rofiq nemokake praktik apus-apus sing dilakokake jasa pinjaman online utawa pinjol sing ilegal.

Kaya ngono iku ditemokake nalika dheweke njajal melu pinjol ilegal supaya bisa ngerti kepiye motif sing dilakoni.

Hardi crita, nalika njajal pinjol ilegal dheweke ora diwenehi ngerti ngenani bunga sing bakal dibayar wiwit awal nglakoni silihan utawa pinjaman.

Bungane jebul akeh, saben dina nganti Rp 56 ewu.

Baca juga: Geger Iwak Toman ing Desa Sabrang Lor Klaten Ditawa Nganti Yutanan, Iki Jawabe LIPI

Baca juga: KUA Jebres Solo Nduwe Program Layanan Biro Jodho, Mahar nganti Rabi Gratis

Baca juga: Gara-gara Nganggo Masker Bathok Klapa, Sawijine Tukang Parkir ing Bali Kena Push Up Satpol PP

Baca juga: Rante Raksasa Ditemokake ing Kelurahan Triharjo Bantul Yogyakarta, Praduga Tinggalane Landa

Dheweke banjur nakokake pengelola pinjol ilegal ngenani aturan bunga sing dirasa ora transparan.

Saka jawabane pinjol ilegal, jarene pancen ora diatur lan ketentuane wis baku kaya mangkono.

“Dia (pinjol ilegal) menjawab, memang tidak diatur, memang ketentuannya begini,” critane Hardi sing dipethik saka Kompas.com, Kamis (9/9/2021).

Jebul ora mung bungane sing gedhe, dhuwit sing ditampa melu dipotong utawa dilongi nganti 30 persen.

Kaya mangkono kabukti nalika dheweke njajal nyilih seyuta, sing mlebu rekening mung Rp 700 ewu.

“Saya coba sendiri, saya pinjam Rp 1.000.000, yang masuk ke rekening cuma kurang lebih Rp 700.000,” kandhane maneh.

Halaman
12
Sumber: Kompas.com
Ikuti kami di
KOMENTAR

BERITA TERKINI

© 2021 TRIBUNnews.com Network,a subsidiary of KG Media.
All Right Reserved